Blogg

Bästa receptet till ditt julbord

Bästa receptet till ditt julbord

Nu är december här och mot julbord kosan bär. Dags för pyssel och julstök, så här kommer ett härligt tips till ditt kök!

Min goda senap
· 1 del socker
· 1 Colemans senapspulver
· Vispgrädde
(jag brukar ta 1,5 dl pulver + 1,5 dl socker för en lagom stor sats)

Gör så här 
Det är inte bara bästa receptet till ditt julbord, det går fort också. Lägg senapspulver och socker i en kastrull (utan värme). Häll på lite grädde på pö om pö samtidigt som du rör med en handvisp. Rör tills ingredienserna blandats ordentligt och inte klumpar sig. Tänk dig en konsistens likt en tjock bearnaisesås, alltså en ganska tjock men smidig konsistens.

När du är nöjd med konsistensen sätter du kastrullen på spisen och värmer upp försiktigt, inte för snabbt. Senapen skall inte koka men skall börja bubbla till lite grann innan den tas av från spisen. Rör lite försiktigt emellanåt och passa så det inte bränner vid.

Det lilla extra
Om du vill kan du innan du värmer upp senapen lägga i en klick av en senap du gillar. För en extra twist brukar jag hälla i en skvätt whiskey precis innan senapen har kokat upp (ta bara en liten skvätt då smaken framträder ganska rejält).

Din egen design
Välj din design på burken (typ glasburk eller keramikkärl). Häll över senapen och låt svalna. Senapen kommer att bli tjockare och segare och skall förvaras i kylen med lock. Ett tips är att klippa isär en kökshandduk och sätta tyget på locket, knyt ett hampasnöre runt och sätt på en juletikett och vips så har du en alldeles egengjord julklapp eller “gå bort present” 🙂

LYCKA TILL!

Bästa hälsningar,
Frida Player
User Success Agent på Event Logic

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Google+
Ladda ner vår eventguide: Att lyckas med ditt event

Fyll i din e-post så skickas guiden direkt   Mer info

[contact-form-7 404 "Not Found"]